taborkezek

1. hét: 2016. 06. 20 – 06. 24.  MESÉL AZ ERDŐ

A népmesék állatszereplői kelnek életre a játékok során. A kalandtúrákon játékos nyomozások során ismernek meg a gyerekek néhány őshonos állatot.
A színpadi előadáshoz szükséges egyszerű jelmezek, kellékek és díszletek elkészítése is a résztvevők feladata lesz. A beszédfejlesztés, a színpadi mozgás, a kommunikáció játékos fejlesztése minden foglalkozás alapfeladata. A közösen színpadraállított mesékből pénteken kis előadást rendezünk.

2. hét: 2016. 06. 27 – 07. 01. KALANDOK EGÉROSZÁGBAN

A gyerekek egérpolgárokká változnak át, mindenki a saját egyéniségének megfelelően vállal szerepet.
A kalandtúrákon aktívan és játékosan megismernek egy történettel, majd képregényeket készítenek a kalandtúrán átélt élményekből és péntekre színpadra is állítják bajuszmeresztő kalandjaikat.

3. hét: 2016. 07. 04. – 07. 08. EGEREK ÉS GYEREKEK

Egérpolgárként újabb kalandokba csöppennek a résztvevők. Nagy utazásra készülődnek, ahol izgalmas kihívások elő állítjuk őket. Kalandjaikról képregényeket készítenek, ezek fantáziavilágát fejlesztjük tovább a dráma foglalkozásokon.
A kalandtúrákon aktív résztvevői lesznek a gyerekek a történetnek, így a színpadon már a játék könnyedségével jelenítik meg pénteken a történeteket.

4. hét: 2016. 07. 11. –  07. 15. IDŐUTAZÁS A DINOSZAURUSZOK KORÁBA

Az időgéppel egyenesen az élet kialakulásához repülnek vissza a gyerekek. Sok tudományos kérdés kerül vizsgálat alá a kalandtúrákon, majd a színpadon megelevenednek az átélt élmények, melyek alapján a gyerekek kedvet kaphatnak további könyvek olvasásához.

5. hét: 2016. 07. 18. – 07. 22. IDŐUTAZÁS AZ ÓKORI EGYIPTOMBA

Az időgép most az ókori Egyiptomba repíti a gyerekeket, ahol korabeli kalandokba csöppennek a résztvevők. A kalandtúrákon az ókori egyiptomiak életét észrevétlenül ismerik meg: szokásaikat, hétköznapjaikat saját bőrükön tapasztalják meg. A kalandok átélése után közvetítik is azokat a színpadon, a pénteki előadáson.

6. hét: 2016. 07. 25 – 07. 29. MESÉL AZ ERDŐ

A népmesék állatszereplői kelnek életre a játékok során. A kalandtúrákon játékos nyomozások során ismernek meg néhány őshonos állatot.
A színpadi előadáshoz szükséges egyszerű jelmezek, kellékek és díszletek elkészítése is a résztvevők feladata lesz. A beszédfejlesztés, a színpadi mozgás, a kommunikáció játékos fejlesztése minden foglalkozás alapfeladata. A közösen színpadra állított mesékből pénteken kis előadást rendezünk.

7. hét: 2016. 08. 01 – 08. 05. KALANDOK EGÉROSZÁGBAN

A gyerekek egérpolgárokká változnak át, mindenki a saját egyéniségének megfelelően vállal szerepet.
A kalandtúrákon aktívan és játékosan megismernek egy történettel, majd képregényeket készítenek a kalandtúrán átélt élményekből és péntekre színpadra is állítják bajuszmeresztő kalandjaikat.

8. hét: 2016. 08. 08 – 08. 12. EGEREK ÉS GYEREKEK

Egérpolgárként újabb kalandokba csöppennek a résztvevők. Nagy utazásra készülődnek, ahol izgalmas kihívások elő állítjuk őket. Kalandjaikról képregényeket készítenek, ezek fantáziavilágát fejlesztjük tovább a dráma foglalkozásokon. A kalandtúrákon aktív résztvevői lesznek a gyerekek a történetnek, így a színpadon már a játék könnyedségével jelenítik meg pénteken a történeteket.

9. hét: 2016. 08. 15 – 08. 19. TERMÉSZETISMERET A TERMÉSZETBEN

Izgalmas kalandokkal várjuk az első-negyedik osztályos gyerekeket, akik szeretnek nyomozni, kedvelik az állatokat, növényeket, a természeti környezetet. Az élményprogramok keretében reggel felfedező kalandtúrára indulunk, melynek során a gyerekek játékosan ismerkednek meg a Margitsziget nevezetes fáival, állataival. Délutánonként az alkotóműhely foglalkozásokon a délelőtt gyűjtött termésekből, faágakból készítünk esztétikus és praktikus alkotásokat. A közeli Vadaskertbe minden nap ellátogatunk, növények, állatok utáni „nyomozásokkal” fejezzük be a napot.

10. hét: 2016. 08. 22- 08. 26. A MARGITSZIGET LEGENDÁI

A Margitszigeten található különleges, mesélő öreg fák, a korabeli romok mellett a Vadaskert, a Hajós Alfréd Uszoda, a Palatinusz Strand története nyomozásokkal és kincskereső játékokkal elevenednek meg a résztvevők számára.

Az élményhét díja: 22.000,- gyerekenként, plusz ebéd: 850,- naponta, plusz úszás a Hajós Alfréd Uszodában szakemberek irányításával minden délután: 2.000,- Ft- naponta

Tízórait, uzsonnát kérünk otthonról hozni.

A programot minimum 10 gyerek előzetes jelentkezésével tudjuk indítani.

 

Jelentkezés és információ:

Körmendi Csilla: 30 531 5577
bolcsbagoly@index.hu

Helyszín: Európa Ház
1038 Budapest, Művész sétány, Margitsziget

Nyári táboraink a Margit-szigeten